Uprzejmie informujemy o zainicjowaniu rozgrywek w piłce ręcznej dzieci (chłopcy i dziewczęta z klas V-VI), które mają na celu popularyzację dyscypliny poprzez stworzenie regularnych rozgrywek obejmujących swym zasięgiem lokalne kluby, szkoły oraz sympatyków i entuzjastów piłki ręcznej. Dzięki wsparciu Urzędu Miasta w Białymstoku, Akademii Piłki Ręcznej Artura Siódmiaka, Dyrekcji Szkoły Podstawowej nr 8 w Białymstoku oraz wielu trenerów, rodziców i nauczycieli możliwe było uruchomienie rozgrywek, które popularyzuję i aktywizują oraz zachęcają młodzież Impreza ma charakter cykliczny, comiesięczny z planowanym finałem w Dzień Dziecka 2020. Zapraszamy do następnej edycji wszystkich sympatyków: trenerów, nauczycieli, rodziców oraz osoby, którym zależy na popularyzacji sportu wśród dzieci i młodzieży. Świetna zabawa, dużo grania, emocji i uśmiechu naszych najmłodszych. Tak trzymać!. Do zobaczenia na kolejnej edycji w listopadzie.

Zapraszamy do zapoznania się z galerią zdjęć z ostatniej edycji:

Regulamin Mini Handball Ligi: handball_liga_regulamin.pdf

Tabela wyników II edycji: handball_liga_wyniki i handball_liga_wyniki_ii

Partner

Wschodzący Białystok